Brouws Museum

In twee prachtige historische panden in Brouwershaven is het Brouws Museum gevestigd. In dit museum leer je alles over de zeevaart van vroeger.
Kom kijken naar de authentieke scheepsmodellen, de schilderijen, de topografische kaarten, paskaarten, prenten en nautische instrumenten. 
Maak je eigen scheepsjournaal en kom alles te weten over navigatie zonder GPS. En weet jij het verschil tussen een fluitschip, een linieschip, een botter of een logger?

Ben je in Zeeland? Dan mag je dit museum niet missen!

Tijdelijke expositie: Jan Verhoeff en de Tien van Renesse

Een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het laatste oorlogsjaar op Schouwen-Duiveland was de verschrikkelijke moord op tien verzetsstrijders. Tijdens het laatste oorlogsjaar werd de situatie op het geïnundeerde en ontvolkte Schouwen-Duiveland steeds moeilijker. Onderduiken was lastig en bij een mislukte ontsnappingspoging naar Noord-Beveland werden verzetsmensen gevangen genomen, gemarteld en berecht. De Tien van Renesse werden op 10 december 1944 te Renesse door de Duitse Wehrmacht opgehangen. 

Tot deze groep behoorde Jan Andreas Verhoeff uit Brouwershaven. In deze tentoonstelling staat het verhaal van Jan Verhoeff centraal. Jan Verhoeff was bij het uitbreken van de oorlog net als zijn vader Hendrik, huisschilder van beroep. Zij hadden hun schildersbedrijf aan de haven in Brouwershaven. Jan was niet alleen een vakbekwame huisschilder, maar heeft zich ook ontwikkeld als kunstschilder.

De tijdelijke expositie over Jan Verhoeff en de Tien van Renesse is te bezichtigen van juni t/m oktober 2019.

Openingstijden:

  • In de zomerperiode:
    Geopend van maandag tot en met vrijdag:
    van 13.00 – 17.00 uur.
    Op zaterdag en zondag: op afspraak.

    Daarnaast is het Brouws Museum het gehele jaar open voor groepen (graag vooraf reserveren).

Contactgegevens:

Brouws Museum
Haven Zuidzijde 15
4318 AJ Brouwershaven
+31 (0)111 691342
info@brouwsmuseum.nl
www.brouwsmuseum.nl