Brouws Museum

In twee prachtige historische panden in Brouwershaven is het Brouws Museum gevestigd. In dit museum leer je alles over de zeevaart van vroeger.
Kom kijken naar de authentieke scheepsmodellen, de schilderijen, de topografische kaarten, paskaarten, prenten en nautische instrumenten. 
Maak je eigen scheepsjournaal en kom alles te weten over navigatie zonder GPS. En weet jij het verschil tussen een fluitschip, een linieschip, een botter of een logger?

Ben je in Zeeland? Dan mag je dit museum niet missen!

Tentoonstelling Schouwen-Duiveland Bevrijd!

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Schouwen-Duiveland werd bevrijd. De vijf kleinere musea op het eiland hebben de handen ineengeslagen en in samenwerking met het Gemeentearchief hierover een grote tentoonstelling gemaakt.

De tentoonstelling Schouwen-Duiveland Bevrijd! is gemaakt op basis van grondige research en bevat veel nog niet eerder vertoonde documenten, films, foto’s, kleding en voorwerpen. Met authentiek beeldmateriaal en ooggetuigenverslagen worden de verhalen van de bevrijding van Schouwen-Duiveland tot leven gebracht.

In Museum de Burghse Schoole in Burgh Haamstede, Museumhaven in Zierikzee, Brusea in Bruinisse, Brouws Museum in Brouwershaven en Museumboerderij Goemanszorg in Dreischor wordt het verhaal van de bevrijding van Schouwen-Duiveland verteld aan de hand van vijf verschillende thema’s. De vijf verschillende thema’s zijn: Bevrijding, Terugkeer, Berechting, Herstel en Feest.

Van de verhalen van de tentoonstelling Schouwen-Duiveland Bevrijd! is een uniek bewaarexemplaar gemaakt, in coproductie met het Gemeentearchief en met medewerking van verschillende historici. De publicatie zal gratis verkrijgbaar zijn in de musea vanaf het moment dat wij weer de deuren voor het publiek kunnen openen.

Ook zijn als onderdeel van de tentoonstelling enkele mini-documentaires gemaakt door Tjeerd Muller. Tjeerd Muller heeft eerder de documentaire De Tien van Renesse gemaakt. In de mini-documentaires wordt ingezoomd op specifieke gebeurtenissen en omstandigheden per locatie, mede aan de hand van interviews met nog levende ooggetuigen.

Bekijk alvast de compilatie van deze mini-documentaires op: Youtube »

Openingstijden:

Dit museum is vanwege wintersluiting gesloten.
Begin april 2021 is dit museum weer open.

Contactgegevens:

Brouws Museum
Haven Zuidzijde 15
4318 AJ Brouwershaven
+31 (0)111 691342
info@brouwsmuseum.nl
www.brouwsmuseum.nl