Museum­boerderij Goemanszorg

Aan de rand van het mooie ringdorp Dreischor ligt Museum­boerderij Goemanszorg, hét streek- en landbouwmuseum van Schouwen-Duiveland.

Zodra je het museum binnenstapt, ben je in een compleet andere tijd.
Op de grote zolder van het museum staat een grote collectie werktuigen en gereedschappen uitgestald, netjes gesorteerd bij het beroep of soort werkzaamheden. Je ziet bijvoorbeeld welke werktuigen en gereedschappen de slager gebruikte. Verder leer je alles over de gewassen die op Schouwen-Duiveland werden verbouwd, zoals meekrap en vlas, over het landschap dat zo is veranderd na de Watersnoodramp en over de trekpaarden, toen ze nog geen tractors hadden.

Als je het woonhuis van de museumboerderij binnenstapt, is het alsof je stiekem komt gluren bij de bewoners. Je mag ongegeneerd rondkijken in hun keuken, hun kelder, woonkamer en zelfs in hun slaapkamer.

Buiten zijn de grotere landbouwwerktuigen en de prachtige oude wagens en karren te bewonderen. Vergeet ook niet een rondje door de heerlijke bloemen- en kruidentuin te doen. En drink na afloop een lekker kopje koffie of thee met daarbij een verrukkelijk stuk zelfgemaakte appeltaart in het museumcafé!

 

Contactgegevens:

Museumboerderij Goemanszorg
Molenweg 3
4315 CE Dreischor
0111-402303
info@goemanszorg.nl
www.goemanszorg.nl