Museumhaven Zeeland

Kom een dagje rondsnuffelen op een ambachtelijke scheepswerf!

In Museumhaven Zeeland Zierikzee kun je je een hele dag vermaken. Binnen in onze scheepsrestauratiewerf zijn vaak echte scheepstimmermannen aan het werk. Let goed op hoe zij werken. Des te makkelijk behaal jij je eigen scheepstimmermandiploma. Maak een schip zeilklaar en test je stuurkunst. En weet jij wat een kolderstok of een overnaadse verbinding is? 
Reis terug in de tijd en maak je mooiste foto’s van de prachtige gerestaureerde vloot schepen die in de middeleeuwse haven van Zierikzee, de Oude Haven, ligt.

Tentoonstelling Schouwen-Duiveland Bevrijd!

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Schouwen-Duiveland werd bevrijd. De vijf kleinere musea op het eiland hebben de handen ineengeslagen en in samenwerking met het Gemeentearchief hierover een grote tentoonstelling gemaakt.

De tentoonstelling Schouwen-Duiveland Bevrijd! is gemaakt op basis van grondige research en bevat veel nog niet eerder vertoonde documenten, films, foto’s, kleding en voorwerpen. Met authentiek beeldmateriaal en ooggetuigenverslagen worden de verhalen van de bevrijding van Schouwen-Duiveland tot leven gebracht.

In Museum de Burghse Schoole in Burgh Haamstede, Museumhaven in Zierikzee, Brusea in Bruinisse, Brouws Museum in Brouwershaven en Museumboerderij Goemanszorg in Dreischor wordt het verhaal van de bevrijding van Schouwen-Duiveland verteld aan de hand van vijf verschillende thema’s. De vijf verschillende thema’s zijn: Bevrijding, Terugkeer, Berechting, Herstel en Feest.

Van de verhalen van de tentoonstelling Schouwen-Duiveland Bevrijd! is een uniek bewaarexemplaar gemaakt, in coproductie met het Gemeentearchief en met medewerking van verschillende historici. De publicatie zal gratis verkrijgbaar zijn in de musea vanaf het moment dat wij weer de deuren voor het publiek kunnen openen.

Ook zijn als onderdeel van de tentoonstelling enkele mini-documentaires gemaakt door Tjeerd Muller. Tjeerd Muller heeft eerder de documentaire De Tien van Renesse gemaakt. In de mini-documentaires wordt ingezoomd op specifieke gebeurtenissen en omstandigheden per locatie, mede aan de hand van interviews met nog levende ooggetuigen.

Bekijk alvast de compilatie van deze mini-documentaires op: Youtube »

Openingstijden:

Dit museum is vanwege wintersluiting gesloten.
Begin april 2021 is dit museum weer open.

Contactgegevens:

Museumhaven Zeeland
Vissersdijk 2
4301 ND Zierikzee
06-52166621
info@museumhavenzeeland.nl
www.museumhavenzeeland.nl