Wandelen rondom de musea in Duits en Nederlands

Nieuw: Acht erfgoedwandelingen
De Vereniging Musea Schouwen-Duiveland ontwikkelde acht erfgoedwandelingen op Schouwen-Duiveland. De wandelroutes laten het belangrijkste cultuurhistorische erfgoed in de omgeving van de acht musea zien. De wandelroutes zijn gebundeld in de fraaie gids: WANDELEN ROND DE MUSEA, die in de musea voor slechts € 2,– te koop is.
Für diejenigen, die SchouwenDuiveland richtig kennenlernen und erleben wollen, hat der Museumsverein SchouwenDuiveland acht schöne Kulturspaziergänge zusammengestellt. Das Büchlein ‘Spaziergänge rund um die Museen’, ist im Buchhandel in Zierikzee und in den Museen auf Schouwen-Duiveland erhältlich. Schön als Geschenk zu geben. Preis: € 2,–.

Watersnoodmuseum | Ouwerkerk

In en om het Watersnoodmuseum zijn een aantal tijdelijke tentoonstellingen te zien in het kader van Herdenkingsjaar 2023.

Brusea | Bruinisse

In Brusea is de volgende tentoonstelling te zien: ‘De oude speelgoedcollectie in de vitrine bedstee van het Vissershuusje’.

Cameramuseum | Zierikzee

In het Cameramuseum is de volgende expositie te bekijken: ‘Polaroid camera’s door de tijd heen’.

Brouws Museum | Brouwershaven

In het Brouws Museum is de volgende tentoonstelling te zien: ‘Garnalenvisserij, beeld van een Brouwse bedrijfstak in de 20e eeuw’.

Museumhaven Zeeland | Zierikzee

In de Museumhaven is de volgende tentoonstelling te bekijken: ‘De belegering van Zierikzee en de Zeeslag op de Gouwe (1304 – 1323)’.

Museum de Burghse Schoole | Burgh-Haamstede

In Museum De Burghse Schoole is de tentoonstelling te zien: ‘Muziek in het museum: 140 jaar WITTE VAN HAAMSTEDE’.

Museumboerderij Goemanszorg | Dreischor

In Museumboerderij Goemanszorg is de tentoonstelling: ‘Het trekpaard door de eeuwen heen’.

Stadhuismuseum | Zierikzee

In het Stadhuismuseum zijn vijf tentoonstellingen te bekijken.

Educatieproject succesvol

Leerlingen aan de slag in Brusea bij de vorige Doe-us. Foto: Joke Bot Bijna 600 kinderen deden mee met het tweejaarlijkse cultuureducatieproject Doe-us! dat plaatsvond in de week van 1 november t/m 5 november 2021. Tijdens deze week bezochten de groepen 7/8 van alle...

Nieuw: WANDELEN ROND DE MUSEA

Zeven erfgoedwandelingen op Schouwen-Duiveland, die de wandelaar het belangrijkste cultuurhistorische erfgoed in de omgeving van de musea laat zien.

Volg ons op facebook en instagram

Blijf op de hoogte van al onze evenementen en exposities.