Overzichtsbrochure beschikbaar van tentoonstelling ‘Schouwen-Duiveland Bevrijd!

In 2020 was het 75 jaar geleden dat Schouwen-Duiveland werd bevrijd. Dit gegeven was de aanleiding om in 2019 de gezamenlijke tentoonstelling: ‘Het laatste oorlogsjaar van Schouwen-Duiveland’ te presenteren. In 2020 en 2021 kreeg dit een vervolg met: ‘Schouwen-Duiveland bevrijd’.

De panelen, verhalen, films en memorabilia waren in juni 2021 te zien in één grote boeiende overzichtstentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Zierikzee.
‘Schouwen-Duiveland Bevrijd!’ toonde niet alleen het laatste oorlogsjaar, de bevrijding zelf, maar ook over wat er daarna gebeurde: de terugkeer van de geëvacueerden, de berechting van de collaborateurs, het herstel van alles wat kapot was en tot slot het daverende feest in 1949.

Vraag de brochure op!
Heeft u de expositie gemist, niet getreurd! De Vereniging van Musea Schouwen-Duiveland heeft ter herinnering aan de ingrijpende gebeurtenissen voor en na de bevrijding van het eiland een brochure samengesteld. Hierin staan de bijzondere verhalen van ‘Schouwen-Duiveland Bevrijd’, zoals deze te zien waren op de expositie(s).

U kunt deze brochure van 40 pagina’s in uw bezit krijgen. U hoeft hiervoor alleen de verzendkosten te betalen. Ook als lesmateriaal is de brochure uitermate geschikt. Stuur een email aan:  info@museasd.nl of bel: 06 12 05 46 50.