Bezoek de tentoonstelling Schouwen-Duiveland bevrijd!

In 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde liep. Terwijl het merendeel van Nederland op 5 mei bevrijd was, kon in Schouwen-Duiveland pas op 7 mei 1945 de vlag uit.

Vijf musea op Schouwen-Duiveland presenteren de tentoonstelling: Schouwen-Duiveland bevrijd!

De exposities zijn opgebouwd aan de hand van vijf thema’s: de bevrijding, de terugkeer, de berechting, het herstel en het feest. Indringend zijn de verhalen te horen uit de mond van de laatste ooggetuigen: gefilmde interviews met inwoners uit Schouwen-Duiveland die speciale herinneringen aan deze periode hebben. Deze filmpjes worden samen met enkele bijzondere voorwerpen tentoongesteld. Bekijk een preview hier.

De expositie: Schouwen-Duiveland bevrijd! is te zien in Museum de Burghse Schoole, Museumhaven in Zierikzee, Brusea, Brouws Museum en Museumboerderij Goemanszorg. Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag van 13.00 – 17.00 uur. Kijk op de websites van de musea voor actuele en aanvullende openingstijden. Het Stadhuismuseum Zierikzee sluit aan bij  ’75 jaar vrijheid’ met een presentatie over Cultuur op Schouwen-Duiveland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze expositie is vanaf juli in het museum te zien. Gebruik voor uw bezoek de voordelige museum passe-partout. Bezoek vijf musea voor slechts € 8,– per persoon!

Opening tentoonstelling

Op vrijdag 26 juni 2020 opende burgemeester Jack van der Hoek samen met gedeputeerde Anita Pijpelink de tentoonstelling Schouwen-Duiveland Bevrijd!